Om Stroem Healthcare

Varmt välkommen till Stroem Healthcare!

Vi lanserar nu tre nya produktserier från Frankrike på den nordiska marknaden: Laino, Neutrapharm och Gilbert. Produkterna levereras idag till 15 länder världen över och säljs främst till apotek. Produkterna är några av de bäst säljande på den franska marknaden. Vissa av produkterna är marknadsledande och flera ligger i försäljningstoppen.

Produkterna har flera olika kvaliteter.

Produkterna innehåller inga parabener och inte fenoxietanol. Propyl- och Butylparaben förbjöds nyligen på den danska marknaden. Diskussionen om förbud pågår i Sverige och Norge. EU ifrågasätter i två rapporter från 2010 och 2011 (COLIPA No P82; SCCS/1348/10) parabener till barn under 6 månader.

Många av produkterna är framtagna speciellt för personer med torr eller mycket torr hud och minskar vid regelbunden användning risken för uttorkning då de stärker hudens skyddsbarriär och hjälper huden att behålla sin naturliga fuktighet och smidighet. Många av produkterna lämpar sig också bra för allergiker, då de är framtagna och testade för att minimera riskerna för allergi.

Produkterna är starkt fuktighetsbevarande. Produkterna är dermatologiskt (samt gynekologiskt/oftalmologiskt; intim-/ansiktsprodukter) testade och framtagna för att bevara hudens naturliga fuktighet och stärka hudens fuktighetsbevarande ytskikt (hydrolipidskiktet), enligt den så kallade ”Surgras principen”. Formulan är anpassad på olika sätt för detta: dels är produkterna testade och bevisat effektiva vid till exempel exponering av huden i kyla, i sol, upprepad exponering i vatten (speciellt vid kalkrikt vatten) och vid handarbete. Formulan är verksamt fuktighetsbevarande dels genom det höga innehållet av växtolja och glycerin, dels genom att många av produkterna är pH-hudneutrala (pH 5). De flesta av produkterna är dessutom tvålfria.

Produkterna är baserade på naturliga ingredienser och innehåller växtolja (främst mandel- och olivolja), sheasmör, bivax och glycerin.

Produkterna är (med undantag för Aleppotvålen som tillverkas i Syrien) tillverkade enligt farmaceutisk standard.

Leverans och priser. På grund av att vi samarbetar med en av de största aktörerna på den franska marknaden kan vi garantera säkra leveranstider samt fasta och mycket konkurrenskraftiga priser, samtidigt som produkterna håller en hög och säker kvalité. Vår samarbetspartner levererar idag produkter till över 70 olika länder, främst till apotek (ca 20 000 apotek) och sjukhus (ca 2 300 sjukhus). Vår största produktserie, Laino ökade under 2012 försäljningen med 52 % i Frankrike. Serien är marknadsledande (i volym) på body care marknaden, ligger tvåa på hygienmarknaden och trea i försäljning av handkrämer. Laino Lipstick är marknadsledande i Frankrike. Lainoserien är ett stabilt äldre varumärke (grundat 1953) i Frankrike som marknadsförs i färgglada och enkla förpackningar (vilket håller priserna på en mycket konkurrenskraftig nivå). Neutrapharmserien ligger på nionde plats (volym) i försäljning i Frankrike och har 5 % av marknaden. Serien har ett mycket prisvärt och bevisat effektivt produktsortiment. Gilbertserien riktar sig främst till småbarnsfamiljer och har mycket effektiva och skonsamma produkter.

 

 

Följ Stroem Healthcare